6 x wanddecoratie wat eigenlijk niet aan de muur hoort!

Je muur opleuken met wanddecoratie… Dat hóéft natuurlijk niet! Je kunt ook ‘allerdaagse’ spullen gebruiken om je muur nét even wat extraas te geven. Hieronder lees je 6 tips hoe je met ‘gewone’ spullen je wand kunt decoreren.

Bordjes
Borden kunnen ook leuk dienen als wanddecoratie! Gewoon bordjes die je in huis hebt, of toffe vintage borden van de kringloop. Er zijn verschillende mogelijkheden om bordjes aan de muur op te hangen, zoals met plakhaakjes of een bordenhanger.

De geïllustreerde bordjes van Linje, perfect voor een minimalistisch interieur.
‘Upcicle’ bordjes van Jan with the Pen. Deze oude bordjes krijgen een tweede leven. Ze worden voorzien van een eigentijds ontwerp.
De bordjes geven sfeer aan de ruimte. Vooral in nieuwbouw-woningen/strakke interieurs maakt deze wanddecoratie de ruimte echt af.

Placemats
Ja, ook placemats kunnen prima aan de muur hangen! Het voordeel is dat ze weinig wegen, dus goed aan een simpel spijkertje of soms zelfs met wat dubbelzijdig tape aan de muur geplakt kunnen worden. Hang meerdere placemats in verschillende maten, of combineer ze met wat bordjes of muurcirkels.

Een combinatie van bordje, onderschaal, placemat en muurcirkel met foto.

Hoedjes
Je ziet ze al wel veel voorbij komen: Hoedjes als wanddecoratie. Gewoon aan een spijkertje in de muur.

Ik vind het leuk om bepaalde items met elkaar te combineren, maar je kunt ook alleen maar hoedjes aan een muur hangen. Ook een leuke voor de slaapkamer of hal!

Macramé deurhanger
Okee, eigenlijk is dit een deurhanger. Maar who knows & who cares! Ik shopte hem bij Xenos en het is een prachtige opvulling aan onze kale muur in het trapgat.

Droogbloemen
Ja droogbloemen kunnen ook prima aan de muur! Ze wegen weinig, en zijn met een stukje plakband of washi-tape zo aan de wand te bevestigen!

Onderzetters
Kurk onderzetters kunnen prima aan de muur worden gehangen als wanddecoratie. Ook nog een dikke plus: je kunt er allerlei leuks op prikken!
Het nadeel van onderzetters tov prikborden is wel dat ze vaak wat ‘strakker’ geperst zijn, en daardoor wat moeilijker in te prikken zijn met een punaise. Dus je kunt er ook gewoon voor kiezen om echte prikbordjes te kopen.
Bevestigen gaat makkelijk met dubbelzijdig tape.

Ik ben benieuwd…. wat heb jíj aan de wand hangen wat eigenlijk ‘niet hoort’? Of ben je geïnspireerd geraakt door dit blog? Deel het dan! Zou ik super leuk vinden!

Liefs, irma

Geef een reactie

De waardering van www.aandewand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 96 reviews.
preloader