Kurk is nog helemaal hot!

Een tijd terug kwam iets héél ouderwets weer helemaal in… Kurk! De mogelijkheden met kurk zijn de laatste tijd enorm gegroeid.

Kurk is niet alleen decoratief, maar is ook duurzaam, 100% natuurlijk en recyclebaar. Zo ben je meteen goed bezig 😉

Ook is de kurk waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en antistatisch. Ideaal voor dat ene muurtje waar altijd kinderhandjes op staan (of strepen van je man zijn schoenen, ik praat niet voor mezelf hoor).

En zogenoemde ‘prikwandkurk’ is ook nog eens heel handig, om bijvoorbeeld in de keuken je boodschappenbriefjes op te hangen, of in de kamer of hal je leukste foto’s op te prikken (ja want wie heeft er tegenwoordig nou geen klikkie of vergelijkbare app?) of zelfs op de slaapkamer is kurk echt een eyecatcher!

De kurk die we allemaal wel kennen is de ‘gewone’ kurk die je in stroken op de muur plakt. Tegenwoordig is bijna alle kurk op rol ook ‘prikbaar’, zodat je een prikbordwand krijgt. Wil je een kurkwand als prikbordwand gaan gebruiken? Let dan op dat het niet extra geperst is, of dat het hele dunne kurk is. De ideale dikte om punaises in te prikken is 8mm. Punaises zijn namelijk vaak zo’n 6 a 7 mm lang. Bij kurk van 2 of 4 mm dik zal de punaise er snel uitvallen.

Kurk op de muur aanbrengen is altijd nog wel een werkje. Daarom even een paar tips:


– Kies voor zelfklevende kurk. Deze kurk op rol is aan één kant al voorzien van een lijmlaag. Je hoeft dan alleen de muur nog maar in te smeren met lijm en wanneer dat droog is kun je de kurk op de muur plakken en klaar!

– Zorg dat de kurk goed geacclimatiseerd is (minimaal 48-72 uur in de ruimte waar het komt te hangen). De kurk kan namelijk altijd (door bijv. temperatuursverschillen) nog werken. Zonde dat je hem strak aan de muur hebt, en na een paar dagen verschijnen er kieren!

– Leg de kurk tijdens het acclimatiseren plat op de grond, en verzwaar deze met wat boeken oid. Zo kan de kurk al een beetje recht trekken en is het makkelijker om de prikwandkurk aan de muur te bevestigen.

Meten is weten: Zorg voor een lange lat en een scherp afbreekmes, zodat je de kurk vast op maat kunt snijden. Wanneer de kurk met de muur in aanraking komt, is het namelijk niet mogelijk nog te schuiven. Als je niet te hard drukt is het nog wel mogelijk om de kurk voorzichtig er af te halen en opnieuw op te plakken. Maar liever in één keer goed!

– Ga dit nou niet alleen doen, een paar extra handjes is écht handig. Het zou namelijk zonde zijn dat de kurk scheurt of toch net niet helemaal recht op de muur zit.  

 

Verschilllende vormen van kurk zie je ook steeds meer. Zoals deze zeshoeken van kurk. Hexagons worden ze ook wel genoemd. Ze lijken wel een beetje op de ouderwetse onderzetters, maar ze zijn minder broos en beter in te prikken met punaises. 

Deze zijn makkelijk op te hangen met dubbelzijdig tape wat er bij zit. Nog een tip van flip: Je wilt ze natuurlijk wel recht hebben hangen, op allemaal dezelfde afstand van elkaar. Plak één zeshoek op, en houd iets bij de hand wat je er tussen kunt leggen om overal dezelfde afstand te krijgen. Bijvoorbeeld een duimstok of een dikke stift.

Hou je nou niet zo van het ‘ongelijke’ en ‘speelse’ als op de foto? Je kunt er natuurlijk ook een aantal naast/boven elkaar plakken. Daarmee heb je meteen een heel ander effect!

Nou zijn er nog veel meer artikelen van kurk die je in je huis kunt toepassen. Tips heb ik al gegeven, en ik denk dat jullie gewoon wat foto’s ter inspiratie ook wel graag willen zien. Dus ik hou het hierbij 😉 Scroll nog lekker even naar beneden voor alle fotos en mocht je vragen hebben over de mogelijkheden of toepassingen van kurk… Stuur me gerust een berichtje!

Oh en voor ik het vergeet… tot en met woensdag 23-10-2019 staan veel kurkproducten met korting in de shop! Dus ben je enthousiast geworden door dit blog dan is dit je kans! Shopze!

Ik ben erg benieuwd… Heb jij kurk in huis? Of zou je dat wel willen, maar is er een reden waarom je het niet doet? Ik ben erg benieuwd! Deel je reactie hieronder of op instagram/facebook onder de post!

 

Liefs, irma 

Nieuw

Geef een reactie

De waardering van www.aandewand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 96 reviews.
preloader