Muurinspiratie: Schilderen

Kale muren? Maak er wat leuks van! Met een kwast en een pot verf kom je een heel eind. Vandaag neem ik jullie mee in alle mogelijkheden (en wat handige tips!) voor het opleuken van je muur. Er zit vast wel iets tussen waarmee jij jouw kale muur kunt omtoveren tot een echte eyecatcher, of juist een rustige maar sfeervolle hoek.

Kleurkeuze
Niets is lastiger dan de goede kleur te kiezen voor op je muur. En niets erger dan spijt wanneer de kleur er op zit 😉 Ik heb een paar tips waarmee je hopelijk straks blij bent met je kleurkeuze!

  1. Staaltjes. Dit klinkt wel een klein beetje ‘ouderwets’ misschien. Maar ik ga altijd nog graag naar een bouwmarkt om te neuzen tussen de kleurenkaarten. Hoe leuk een kleur daar ook lijkt: neem het staaltje wél mee naar huis, want in elke ruimte kan de kleur anders ogen! Hang hem even op met wat tape aan de muur en kijk het even aan bij dag- en avondlicht.
  2. Testers. De bekendste testers zijn natuurlijk die van Flexa. Maar ook van veel andere merken zoals Farrow and ball heb je tegen een kleine vergoeding wel een potje verf om de kleur op je muur uit te proberen. Ik doe dit zelf eigenlijk nooit. Maar de testers (vooral de kleine potjes) zijn wel ideaal voor als je bijvoorbeeld een rand wilt schilderen in een andere kleur. Dan hoef je niet een hele pot verf te kopen. Tip van flip 😉
  3. Flexa visualizer-app voor android en voor apple. Dit is écht een hele toffe app! Je richt hem op de muur die je wilt schilderen, je kiest een kleur en tadaaa! Het voorbeeld staat op je scherm! Zelfs lambriseringen of vlakken op de muur kun je makkelijk aangeven.

Hele muur of een gedeelte?
Het is tegenwoordig helemaal hip om maar een deel van een muur te schilderen. Hierin zijn ook weer verschillende mogelijkheden:

Een rechte lambrisering

Hierin heb je ook weer verschillende mogelijkheden. Hoog, laag, hele ruimte of maar één muurtje.

Foto: @bij.hes

‘Ruwe’ lambrisering

Voor deze lambrisering heb ik eerst een rechte lambrisering geschilderd, en ben daarna met een smal rolletje ‘ruw’ over de rand gegaan. Zo is de basis wel recht, maar is het toch wat speels.

foto: @irma_dangremond

Bergen

Voor Ties zijn kamertje schilderde ik bergen, gewoon uit de hand. Eerst heb ik met potlood dunne lijntjes gezet, en daarna met een dun kwastje de lijntjes groen gekleurd en vervolgens de rest met de roller geschilderd.

Hoeken

Een hoek of een punt op je muur staat sfeervol en niet te strak. Leuk voor bijvoorbeeld een kinderkamer. Je kunt meerdere kleuren combineren voor een speelser effect.

Foto: @xslb

Cirkel

Cirkels in je interieur zijn ook helemaal hot. Naast forex muurcirkels die je kunt ophangen, kun je natuurlijk ook zelf een cirkel op de muur schilderen!

foto: @homeat6

Huisjes

Voor Jan zijn vorige kamer in ons oude huis schilderde ik huisjes op de muur. Echt een groot succes, meneer vond het geweldig!

Er zijn nog zoveel meer mogelijkheden, teveel om op te noemen! Zelf maak ik altijd een Pinterest bord aan. Zoeken op sfeer, kleuren die ik mooi vindt. En dan uiteindelijk als ik vanalles gepind heb bekijk ik welke kleur daar dan het beste bij past.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit blog. Mocht je aan de slag gaan met een van bovenstaande tips of ideeën, dan zou ik het super leuk vinden om dat te horen! Taggen in een foto of me een berichtje sturen mag altijd!

Liefs irma

Geef een reactie

De waardering van www.aandewand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 96 reviews.
preloader