Jessica: Kamertje van Maes

Wat leuk dat je weer mee leest!
Deze keer wil ik het graag hebben over de kinderkamerstyling van de kamer van Maes, ons oudste zoontje van 4 jaar oud.

Laat ik bij het begin beginnen. Toen wij dit huis kochten moest er behoorlijk wat geklust worden. Alle elektra moest vervangen worden, er werd een dakkapel geplaatst en een compleet nieuwe badkamer gecreëerd, plafonds werden uitgebroken, muren werden verplaatst en ga zo maar door. Met een klein budget en veel hulp wisten we een groot deel van onze geplande verbouwing te realiseren.


Van babykamer naar peuterkamer

Toen ik zwanger was van ons tweede kindje wisten we al snel dat we Maes naar de logeerkamer wilden verhuizen. Zo kon de huidige babykamer met wat minimale aanpassingen (en inspanning) weer gebruikt worden voor de nieuwe baby en kreeg Maes een nieuwe en grotere kamer.

Ik bedacht eerst een thema voor zijn nieuwe kamer, dat werd het bos. Ik vond een prachtig behang (Eijffinger) en dat zou de basis worden voor de kamer.

Budgettip:
Tijdens de verbouwing van de badkamer besloten we een stuk van de logeerkamer (nu de kamer van Maes) in te pikken om een inloopdouche te creëren.

Deze 2 muren zijn dan ook de enige muren boven die mooi glad gestuukt zijn en waar je dus gemakkelijk een behang op kan aanbrengen. Om geld te besparen kozen we ervoor om de rest van alle muren met structuurverf te behandelen. Dit is een budgettip om lelijke muren op te knappen. Zorg er wel voor dat je gaten en scheuren in de muur eerst opvult.

De structuurverf kun je daarna in elke gewenste kleur schilderen.

 

Op zoek naar meubels! 

Mijn man en ik houden beiden van spullen met een verhaal en zo begon ik met mijn speurtocht naar 2ehands schatten. Ik vond het peuterbed en de kledingkast op een landelijke advertentiesite. De gele vakkenkast vond ik ook online.
Het nachtkastje komt uit een geweldig leuke winkel in Rotterdam die altijd een mooie collectie 2ehands schatten op voorraad hebben.

De kledingkast, het nachtkastje en de vakkenkast hadden slechts een goede schoonmaakbeurt nodig. Het bed gaven we een mooie kleurtje.


Om het bos thema verder door te voeren besloten we plankjes te maken van echte boomstronken. Dit hadden we al een keer eerder gedaan, namelijk in de babykamer, en dat beviel heel goed.

Omdat Maes destijds nog maar 2 jaar was en niet zindelijk, maakte mijn man boven de vakkenkast een boomstamblad.

Voor de vakkenkast kocht ik 4 vilten opbergmanden. In deze manden zitten spulletjes die we dagelijks gebruiken, zoals luiers (nu alleen nog voor de nacht), onderbroeken, hemdjes, washandjes en handdoeken.

Boven het nachtkastje (wat ook dienst doet als boekenkastje) maakte mijn man een bijzonder leeslampje.
We liepen tegen dit sterk afgeprijsde exemplaar aan in de bouwmarkt. De binnenkant kreeg ook een strook behang en later plaatste ik er de kartonnen bosdieren bij.

Het nachtkastje doet ook dienst als boekenkastje

In het kistje bij het voeteinde zitten knuffels die bewaakt worden door 3 grote, gezellige knuffels. Het grote schaap was een kraamcadeau van mijn broer en schoonzus.

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken in de kamer van Maes en dat ik je geïnspireerd heb om zelf aan de slag te gaan met een kinderkamer (maar je eigen slaapkamer mag natuurlijk ook)

Tot de volgende keer!

Liefs, Jessica

Geef een reactie

De waardering van www.aandewand.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 96 reviews.
preloader